توجه روز افزون به حفظ محیط زیست و افزایش آگاهی ، انتظارات و الزامات طرف های ذینفع نسبت به توسعه پایدار ، مستلزم نگرش سیستمی در اتصال با قوانین ، ضوابط ملی و منطقه ای می باشد . استاندارد ISO 14001با پرداختن به موضوعات مختلــف در زمینه محیط زیست ، زمینه مناسبی را در سازمان ها برای درک مفاهیم محیط زیستی و به کارگیری روش های متفاوت در طرح ریزی ، اجرا و کنترل فرآیندهای سازمان در توجه به رویکرد محیط زیست ، فراهم می آورد . این سیستم بخشی از الزامات مدیریتـی که همان ساختار سازمانی ، منابع لازم جهت انجام ، برنامه ریزی و طرح ریزی فعالیت ها ، تشریح مسئولیت ها ، معین نمودن روشها و نحوه اجرای کار در راستای حفظ محیط زیست است را شامل می شود. استاندارد ISO 14001 نیز نظیر استانداردISO 9001مبتنی بر چرخه بهبود PDCA (بر نامه ریزی ، اجرا ، کنترل و اقدام اصلاحي ) می باشد و برای سازمان هایی که خود را متعهد به حفظ محیط زیست می دانند کاربرد دارد .
[/ux_text] [/col] [/row] [/section] [section padding=”0px”] [title style=”center” text=”منافع و نتایج مورد انتظار پس از اجرای پروژه استقرار استاندارد” tag_name=”h4″ color=”rgb(0, 0, 0)”] [title style=”center” text=”ISO 14001:2015″ tag_name=”h4″ color=”rgb(249, 1, 1)”]پس از تحقق اهداف پروژه ، انتظار مي رود نتايج زير در مجموعه سازمان حاصل گردد:
[row] [col span__sm=”12″]شناسایی خط مشی ها و روش های اجرایی مربوط به مسائل زیست محیطی در مورد پرسنل ، پیمانکاران و خریدها
ارزیابی عملکرد در برابر استاندارد ها و قوانین و استانداردهای درون سازمانی
شناسایی جنبه ها ، اثرات و خسارت های زیست محیطی
بررسی بازخورد مشکلات قبلی زیست محیطی
روشهای اجرایی و رویه های زیست محیطی
ارزیابی و مستندسازی موارد محیط زیستی
اثبات تعهد سازمان به مسئولیت اجتماعی
شناسایی و رعایت نیازمندی های قانونی
کاهش هزینه ها به علت مدیریت منابع
جلوگيري از آلودگي محيط زيست
كاهش مصرف منابع
مديريت پسماندها
حفظ منابع طبيعي
ايمني و بهداشت
توسعه پايدار